Orvosaink

Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt

Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt

Bemutatkozás

Dr. Nagy Zoltán Zsolt egyetemi tanár, szemész szakorvos.

1986-ban kapott diplomát az Általános Orvostudományi Karon. Jelenleg a Mária utcai Szemészeti Klinika professzora.

1992 óta végez refraktív sebészeti műtéteket, eddig körülbelül 25.000 ilyen műtétet végzett. Magyarországon az elsők között kezdte meg a máig világszerte alkalmazott fotorefraktív keratectomiát (PRK műtét), majd LASIK műtéteket (Laser in situ Keratomileusis) is.

Először végzett az országban LASEK beavatkozást (Laser ASsisted Epithelial Keratomileusis) és Epi-LASIK műtéteket.

Jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik a fototerápiás, azaz a szaruhártya felszíni betegségeinek excimer lézerrel történő kezelésében (PTK).

A refraktív sebészeti tevékenységen kívül több ezer szürkehályog ellenes beavatkozást végzett el a legmodernebb műtétei technikák, eszközök alkalmazásával.

Évek óta képviseli Magyarországot a Nemzetközi Refraktív Sebészeti Társaságban (International Society of Refarctive Surgeons), továbbá vezetőségi tagja több magyar és nemzetközi refraktív sebészeti társaságnak, szemészeti szakfolyóiratok felkért bírálója.

Számos graduális és posztgraduális tanfolyamot szervez, nemzetközi kongresszusok meghívott előadója. Munkacsoportjával eredményeiket számos hazai és nemzetközi folyóiratban publikálják.

Nagy Zoltán Zsolt professzor úr munkáját 2010-ben nemzetközi kongresszuson Waring-díjjal ismerték el, a Journal of Refractive Surgery-ben, 2010-ben a bíráló bizottság a legjobb közleménynek hirdette ki a femtolézeres hályog sebészeti eljárásról publikált közleményét.

2012-ben Bombay-ben a Professzor úr megkapta az Indiai Szemorvostársaság kitüntetését, 2012. novemberében Chicagóban a Nemzetközi Refraktív Sebészeti Társaság (International Society of Refractive Surgeons) és az Amerikai Szemorvostársaság (American Acedemy of Ophthalmology) kitüntetését, az ún. Casebeer-díjat vehette át.

A Semmelweis Egyetem tudományos és klinikai munkájáért 2012-ben Jendrassik emlékéremmel tüntette ki az elismert szemorvost.

Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt munkásságáról az alábbi cikkekben olvashat:

Dr. Nagy Zoltán Zsolt szemműtétjeit élőben közvetítették Alicantéban
Élő szemműtét-közvetítés a Semmelweis Egyetemről Bécsbe
Értékes szakmai hagyományok a szemészetben, amelyeket ápolni kell
Femto lézer asszisztált szürkehályog műtét

Kapcsolódó szolgáltatások

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom