Bőrgyógyászat - Kozmetológia

Bőrgyógyászat - Kozmetológia

Általános bőrgyógyászati kozmetológiai rendelés és tanácsadás.

Lézeres és IPL kezelések:

Bőrgyógyászat - Kozmetológia
  1. érelváltozások kezelése
  2. bőrfiatalítás
  3. tartós szőrtelenítés
  4. CO2 lézeres kezelés
  5. kisműtétek

1. Érelváltozások kezelése

Az dióda lézer, mint ún. vascularis lézer, kiválóan alkalmas naevus flammeus (tűzfolt), érdaganatok, rosacea, pók-naevusok, bizonyos méretig seprűvénák kezelésére. Mindezt úgy, hogy a megfelelő hullámhosszú sugárnyaláb energiája szelektíven a vörös vértestecskékben lévő haemoglobinban nyelődik el, melynek következtében a vérerek roncsolódnak majd felszívódnak, miközben a hám és a környező ép szövetek sértetlenek maradnak.

Érelváltozások kezelése IPL készülékkel

Speciális szűrőt tartalmazó fejjel az IPL készülék használható főleg az arc, a nyak, de egyéb régiókban megjelenő, esztétikailag zavaró értágulatok (tűzfolt, felületes érdaganatok, rosacea, pók-naevusok, stb.) kezelésére. A készülék által kibocsátott fény a vörös vértestecskékben lévő haemoglobinban nyelődik el, melynek következtében a vérerek roncsolódnak majd felszívódnak, miközben a hám és a környező ép szövetek sértetlenek maradnak.

A kezelés után enyhe bőrpír, minimális vizenyő (oedema) előfordulhat, mely legtöbb esetben 1-2 óra alatt megszűnik. Ritkán egy-másfél napig ez a kellemetlenség elhúzódhat. Érkezelés esetén a kezelt erek területén lila bevérzések, minimális fájdalom vagy seb ritkán előfordulhat, de ez 5-10 napon belül eltűnik.

2. Bőrfiatalítás

Az IPL kezelés bőrfiatalító hatása hármas effektuson alapul. Egyrészt a bőrön jelentkező pigmentegyenetlenségek, pigmentfoltok, időskori pigmentált elváltozások eltűnését eredményezi, mintegy "lehámlasztva" azokat. Másrészt az idősödő, fénykárosodott bőrre jellemző értágulatokat tünteti el. Harmadrészt a kollagéntermelés serkentésével a bőr textúráját, állagát javítja, a bőr feszesebbé, fiatalosabbá válik. Bőrfiatalítás esetén, bőrtípustól függően, általában 3–5 kezelésre van szükség. Az eljárás sikerrel kombinálható egyéb kozmetológiai beavatkozásokkal.

A kezelés menete hasonlít a szőrtelenítéshez, ugyanakkor az itt használt nagyobb energiák miatt a kezelés utáni gyulladás elhúzódóbb lehet (néhány napig). Nagyon fontos a kezelések előtti, és közbeni, ill. az eredmény maximalizálása miatt a kezelések utáni szigorú fényvédelem!

3. Tartós szőrtelenítés

Az IPL (intenzív pulzáló fény) egy biztonságos és hatásos szőrtelenítő, bőrfiatalító eljárás, mely a legtöbb bőrtípuson és szőrszín esetében használható, eredményessége, a szükséges kezelések száma azonban nagymértékben függ ezektől.

Szőrtelenítéskor a fény a szőrtüszőben lévő pigmentben (melanin) elnyelődve roncsolja a hajhagymákat, míg más hullámhosszúságú fénysugarak a szőrtermelő sejtek vérellátását állítják le, megakadályozva ezzel az újranövekedést.

A kezelés menete nagyon egyszerű. Egy speciális védőszemüveg felvétele után a paciens elhelyezkedik egy kényelmes kezelőágyon, majd a kezelést végző szakember egy kezelőfej segítségével a kívánt bőrterületre irányítja a fényimpulzusokat. A beavatkozás során enyhe égő érzés jelentkezhet, de ez a kellemetlenség hűtéssel azonnal megszüntethető. A kezelés gyors, pl. mindkét lábszár szőrtelenítéséhez kb. 40 perc szükséges. Az első kezelés előtt egy kisebb területen próbakezelést végzünk

A kezelés után már azonnal észrevehetők bizonyos változások, a szőrszálak kihullása pedig két hét elteltével várható. Mivel a szőrszálak a növekedés különböző fázisaiban vannak és csak a növekvő szakaszban lévő szőrszálak nyelik el a fénysugarakat, tartós eredmény 3–6 kezelés után várható.

Az IPL kezelés mellékhatása minimális. Kis mértékű érzékenység, bőrpír, enyhe gyulladás előfordulhat a kezelés után, ugyanakkor ezek hűsítő gél használata mellett gyorsan megszűnnek. A kezelés után a paciens azonnal visszatérhet mindennapi teendőihez.

4. Széndioxid lézer kezelés

A bőrön kialakult különböző eredetű szemölcsök, időskori bőrelváltozások, vírusos eredetű szemölcsök kezelésére alkalmas berendezés.

A széndioxid lézer energiája a szövetekben lévő vízmolekulákban nyelődik el. Így a lézernyaláb a víztartalmú szöveteket felmelegíti, elpárologtatja. A kezelés közben füst keletkezik, melyet egy speciális elszívó készülékkel vezetünk el a kezelt területről. Ennek ellenére az esetleges, a levegőbe került részecskék által átvitt fertőzés elkerülésére fontos, hogy a beteg tájékoztassa kezelőorvosát az esetlegesen fennálló vírusfertőzéséről.

A kezelés felületi vagy infiltrációs helyi érzéstelenítésben történik. A lézerkezelés után száraz sebalap marad vissza, amely az elkövetkezendő napok során nedvezhet és vastag pörk képződése után a seb lassan gyógyul. A sebgyógyulás 2-3 hétig, esetleg még hosszabb ideig is tarthat. Fontos, hogy a sebet antibiotikus, antiszeptikus kenőccsel kezelje és fedőkötéssel borítsa, mert a pörk fellazítása, vakarása elhúzódó sebgyógyulást, hegesedést eredményezhet.

5. Kisműtétek

A kozmetológiai rendelés keretei között különböző kisműtétek végzésére is mód van. Helyi érzéstelenítésben anyajegyek, kisebb bőrelváltozások kimetszését, szövettani vizsgálatát végezzük. Minden esetben a várhatóan legjobb kozmetikai eredményt adó seb-egyesítési technikát alkalmazzuk.

A szemölcsök, fibromák eltávolítása diathermiás kezeléssel is történhet. Szükség esetén fagyasztásos (kryotherápiás) kezelés végzésére is mód van.

Fontos figyelmeztetések lézer és IPL kezelésekkel kapcsolatban:

Kérjük, tájékoztassa a kezelést végző személyt esetleges belgyógyászati, bőrgyógyászati, neurológiai betegségéről, az Ön által szedett gyógyszerekről, ismert allergiáról. Kérjük, feltétlenül jelezze menses, illetve terhesség esetleges fennállását. A kezelések előtt, között és után napozás tilos, ez ügyben konzultáljon kezelőorvosával.

Az IPL készülékkel végzett beavatkozások szövetkárosodáshoz, kisebesedéshez nem vezetnek. Gyors, fájdalommentes, így érzéstelenítő injekciót ill. altatást sem igényelnek. Érkezelés esetében általában rögtön mutatkozik javulás, de a végleges eredmény leméréséhez több hét kell. Szőrtelenítés után hetekkel, ránckezelés után hónapokkal alakul ki a maximális eredmény.

A kezelés után enyhe bőrpír, minimális vizenyő (oedema) előfordulhat, mely legtöbb esetben 1-2 óra alatt megszűnik. Ritkán – egy-másfél napig – ez a kellemetlenség elhúzódhat. Érkezelés esetén a kezelt erek területén lila bevérzések, minimális fájdalom vagy seb ritkán előfordulhat, de ez 5-10 napon belül eltűnik.

A széndioxid lézeres kezelések során a különösen mélyen fekvő elváltozások (pl. tetoválás) lézeres kezelése nagyobb valószínűséggel okozhat hegesedést. Ez kezdetben nem feltűnő, majd az esetek kb. 20-30 %-ában fehér vagy barnás elszíneződés, "vadhús"-szerű hegek jelentkezhetnek, melyek kozmetikai szempontból zavaróak. A pörk leválása után használjon magas faktorszámú fényvédőkrémet 2-3 hónapig.

A kezeléseket csak szakmailag megalapozott indikációval, a lehető legnagyobb körültekintéssel végezzük. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a kezeléssel nem érjük el a kívánt eredményt. Emiatt a kezelőorvos, a SE Bőrklinika és a készüléket gyártó cég az eredményre garanciát nem vállal.

Számítógépes anyajegy szűrés - videodermatoscoppal

A rosszindulatú bőrdaganatok, illetve ezek legveszélyesebb fajtája – melanoma - évről évre egyre több embernél okoz megbetegedést.

A melanoma korai felismerése döntő jelentőségű, mert a daganat ─ időben felállított diagnózis esetén ─ egyszerű, helyi érzéstelenítésben végzett műtéttel eltávolítható, ami legtöbbször teljes gyógyulást hoz. Késői felismeréskor azonban a belső szervi áttétek kialakulási kockázata megnő, a gyógyulás esélye pedig romlik!

A melanoma gyakran anyajegy talaján alakul ki, de felléphet ép bőrterületen is. Az anyajegyek változása önvizsgálat és szűrővizsgálat segítségével nyomon követhető.

Az anyajegyek vizsgálatában néhány éve a digitális videodermatoscop lényeges segítséget nyújt a bőrgyógyász szakorvosoknak. A digitális kamerával összekapcsolt, ötvenszeres nagyításra is képes speciális nagyítóval készített képeket számítógépes program segítségével tároljuk és elemezzük. Az elraktározott képek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a következő vizsgálat alkalmával összehasonlító elemzéssel a legkisebb gyanús változást is felismerjük, ezáltal a rosszindulatú bőrdaganat minél előbb eltávolításra kerüljön.

Teljes biztonságot természetesen semmilyen módszer nem jelent, de az anyajegy vizsgálat ezen legmodernebb formája fontos segítséget jelent a rosszindulatú bőrdaganatok korai felismerésében és gyógyításában.

Kapcsolódó orvosok

Dr. Tóth Veronika

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Dr. Tóth Béla

Bemutatkozás2002-ben végzett a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A szakvizsgához... Részletek

Prof. Dr. Holló Péter

Bemutatkozás1993-ban végzett a Semmelweis Egyetem általános orvosi karán. Ezt követően az egyetem... Részletek

Dr. Bánvölgyi András

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Dr. Kovács Anikó

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Dr. Kuroli Enikő

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Dr. Lukács Andrea

Bemutatkozás... Részletek

Dr. Preisz Klaudia

Bemutatkozás... Részletek

Prof. Dr. Sárdy Miklós

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Dr. Poór Adrienn

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest... Részletek

Dr. Silló Pálma

Diploma megszerzésének helye, ideje:      Budapest, 2001.09.08. Szakvizsgák... Részletek

Prof. Dr. Kárpáti Sarolta

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Budapest, 1975 Szakvizsga letételének... Részletek

Német Borbála

Diploma megszerzésének helye, ideje: Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológiai Intézet... Részletek

Bata Zsófia

Diploma megszerzésének helye, ideje:     Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézet... Részletek

Dr. Lőrincz Kende

Diploma megszerzésének helye, ideje: Semmelweis Egyetem, Budapest 2012 Szakvizsgák letételének... Részletek

Dr. Fábián Melinda

Diploma megszerzésének helye, ideje: Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest, 2014. Szakvizsgák... Részletek

Dr. Kiss Norbert

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett tanulmányaim alatt 1-1 hónap gyakorlatot... Részletek

Dr. Róbert Lili

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem 2017-ben summa cum laude. A diploma... Részletek

Díjak

Vizsgálat/konzultáció (legalább egy *-gal jelölt megadása minden esetben kötelező!)

  • Professzori/igazgatói vizsgálat *
    45.000 Ft
  • Professzori/igazgatói kontrollvizsgálat *
    32.000 Ft
  • Szakorvosi vizsgálat vagy kozmetológiai/allergológiai tanácsadás *
    32.000 Ft
  • Szakorvosi/kozmetológiai/allergológiai kontrollvizsgálat *
    24.000 Ft
  • Extra hosszú vizsgálati felár (a betegség indokolta, 20 percnél hosszabb anamnézis és vizsgálat)
    10.000 Ft
  • Másodlagos szakorvosi vélemény *
    50.000 Ft
  • Videodermatoscopos anyajegyvizsgálat 10 db, vagy kevesebb
    40.000 Ft
  • Videodermatoscopos anyajegyvizsgálat 10 db felett
    50.000 Ft
  • Sebkontroll műtétet követően (pl. sebrevízió, varratszedés, újrakötés, szövődmény ellátása) *
    (A **-gal jelölt beavatkozások részeként, külön díj nélkül)

Ultrahang-vizsgálatok

  • Has és kismedence (vizsgálatonként: has-kismedence, AV artériás, AV vénás)
    28.000 Ft
  • Nyirokcsomók, lágyrész
    25.000 Ft

Laborvizsgálatok, szűrések/tenyésztések (a *-gal jelölt vizsgálati díjak valamelyikén felül, de csak a vizsgálattal/konzultációval együtt kérhető)

  • Vérvételi, mintavételi díj (vérvétel, mikrobiológiai mintavétel) abban az esetben, ha szakorvosi vizsgálat nem történik
    6.500 Ft
  • Baktériumtenyésztés, rezisztencia, gombatenyésztés
    10.000 Ft
  • N.gonorrhoeae, M. hominis, U. urealyticum tenyésztés
    12.000 Ft
  • Klinika PCR 1-es vizsgálat (M.genitalium vagy U.urealyticum, Chl Trachomatis EIA)
    10.000 Ft
  • Klinika PCR 4-es csomag (C.trachomatis, N.gonorrhoeae, M.genitalium, U.urealyticum)
    17.000 Ft
  • Klinika PCR 7-es csomag (C.trachomatis, N.gonorrhoeae, M.genitalium, M.hominis, U.urealyticum, U.parvum, T.vaginalis)
    21.000 Ft
  • HPV PCR Genoid full spectrum, thinprep cervicalis mintából
    15.000 Ft
  • HIV szűrés okirattal, sürgős is (aznapi leletkiadás)
    10.000 Ft
  • HBsAg és anti-HBV, Anti-HCV
    8.000 Ft
  • RPR titrálva, TPPA, TP ELISA, sürgős is
    8.000 Ft
  • Hematoxilin - eozin (HE) /lokalizáció
    13.000 Ft
  • Immunhistokémia (/vizsgálat)/db
    8.000 Ft
  • Áramlási cytometria (a feltüntetett ár minium ár)
    76.000 Ft
  • TP Western blot IgG vagy igM, sürgős is
    13.000 Ft
  • Desmoglein 1 és 3, BP180 és BP230 ELISA (MBL)/db
    27.000 Ft
  • Indirekt immunfluoreszcencia (ösophaguson vagy sóhasított bőrön, IgG, IgM vagy IgA) /db
    15.000 Ft
  • Direkt immunfluoreszcencia (ösophaguson vagy sóhasított bőrön, IgG, IgM vagy IgA) /db
    15.000 Ft
  • Klinikai laborvizsgálatok panel (=Na, K, GOT, GPT, GGT, LDH, ALP, kreatinin, BUN, süllyedés, CRP, teljes minőségi és mennyiségi vérkép)
    9.500 Ft
  • Antinukleáris antitest (ANA) IIF vagy ENA panel immunoblottal, myositis panel
    12.000 Ft
  • Antinukleáris antitest (ENA) panel ELISA-val
    26.000 Ft
  • Szűrés combo (Eü kiskönyvhöz, N. gonorrhoeae /anus, torok, cervix, urethra/, hüvely bakt, gomba, natív kenet, C. trachomatis EIA + HIV, syphilis, hepatitis B és C szerológia)
    40.000 Ft

Kezelések (a *-gal jelölt vizsgálati díjak valamelyikén felül)

  • Bőrelváltozás kimetszése (beavatkozás a vizsgálati díjon felül, szövettan nélkül) **
    42.000 Ft
  • Injectio (subcutan, vénás, intramuscularis egyaránt)
    7.000 Ft
  • Kisműtét 10 db-ig (Volkmann-Excisio, chemosurgery, kürettázs, shave-excisio, milium excochleatio, kauter, molloscum, biopszia stb.)
    22.000 Ft
  • Kisműtét 10 db felett (Volkmann-Excisio, chemosurgery, kürettázs, shave-excisio, milium excochleatio, kauter, molloscum, biopszia stb.)
    32.000 Ft
  • Cryotherápia 5 db alatt
    11.000 Ft
  • Cryotherápia 5 db felett
    22.000 Ft
  • Lézeres kezelés, CO2, dióda (1-5 elváltozás)
    38.000 Ft
  • Lézeres kezelés, CO2, dióda (6-10 elváltozás)
    48.000 Ft
  • Lézeres kezelés, CO2, dióda (10+ elváltozás)
    58.000 Ft
  • Frakcionált CO2 lézer rejuvenáció - arc vagy fejtető vagy nyak, vagy dekoltázs vagy két kézhát
    150.000 Ft
  • Frakcionált CO2 lézer rejuvenáció - két régió egyszerre történő kezelése
    250.000 Ft
  • Frakcionált CO2 lézer rejuvenáció - három régió egyszerre történő kezelése
    300.000 Ft
  • 10 cm alatti hegkezelés/alkalom
    70.000 Ft
  • 10 cm feletti hegkezelés/alkalom
    100.000 Ft
  • Szövettan/minta
    12.000 Ft
  • Hidradenitis suppurativa STEEP/Deroofing műtét: 1 csomó
    125.000 Ft
  • Hidradenitis suppurativa STEEP/Deroofing műtét: 2-4 csomó
    185.000 Ft
  • Hidradenitis suppurativa STEEP/Deroofing műtét: 4 csomó felett, vagy nagyméretű összefüggő terület
    255.000 Ft

Online előjegyzés - online fizetés Online fizetési opciók

Kérjük válasszon az alábbi szolgáltatások közül, majd töltse ki a személyes adatokat. A rendelés leadását követően felvesszük Önnel telefonon a kapcsolatot az előjegyzés pontosítása érdekében.

Felhívjuk figyelmét, hogy a csillaggal jelölt (*) mezők kitöltése kötelező!

A kosár üres.
A kosár tartalma:
Összesen: 0 Ft

A Semmelweis Egészségügyi Kft. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzatát megismertem, és azt elfogadom.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom