Hírek

Híreink, akcióink

Kardiovaszkuláris területen a világ 112. legjobb egyeteme a Semmelweis

Kiemelkedő eredményt ért el a Semmelweis Egyetem az amerikai "US News Global Universities" világrangsorban.

A kóros elhízás sebészeti megoldásai

Az Egészségügyi Világszervezet felmérései szerint jelenleg kétmilliárd túlsúlyos, kifejezetten elhízott ember él a Földön. Európában a felnőtt lakosságának több mint fele túlsúlyos vagy elhízott.

Világszínvonalú csontsűrűségmérő berendezés az I. sz. Belgyógyászati Klinikán

Tudományos ülés keretében adták át az I. sz. Belgyógyászati Klinika csontsűrűségmérést végző, megújult Denzitometria Laboratóriumát

Sikeresen lezajlott a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete

Az intézet megújult fekvőbeteg-osztálya a Balassa utcában, a Neruológiai Klinikával egy épületben kapott helyet, a járóbeteg-ellátás pedig a Központi Betegellátó Épületben található.

Tovább bővíthető a szervátültetések száma

Magyarország a közép-kelet-európai régió élmezőnyébe tartozik az évente elvégzett több mint félezer szervátültetéssel, de ez a kapacitás tovább bővíthető

Interaktív, lakossági egészségügyi rendezvénysorozat indult a jubileumi évben

Ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250. évfordulóját a Semmelweis Egyetem

Súlyos légúti betegséget okozott az e-cigaretta

Az Egyesült Államok hat államából mintegy 50 ember került kórházba a közelmúltban súlyos légúti megbetegedéssel, amit az e-cigaretta vagy más vaporizálók szívása okozhatott.

Fokozottan vigyázniuk kell a szédülő betegeknek az időjárás-változás idején

A szédüléssel küzdő betegek állapotát nemcsak a nyári hőség, de a hirtelen időjárás-változás is befolyásolhatja.

Egyre több az allergiás

Tavalyhoz képest 20-30 ezerrel nőtt a parlagfűre allergiások száma, ráadásul a gyomnövény virágzási időszakának még koránt sincs vége

Felnőttkorban is komoly problémákat okozhat az ADHD

A kezeletlen gyermekkori figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) felnőttkorban kihatással lehet a karrierre és az érzelmi életre egyaránt.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom