A legmodernebb ultrahangkészülékkel bővült a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

A legmodernebb ultrahangkészülékkel bővült a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Minden eddiginél pontosabb diagnózis állítható fel azzal, a világszinten elérhető legmodernebb ultrahangkészülékkel, amelyet elsőként Magyarországon a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén adtak át - számolt be a semmelweis.hu.


A modern ultrahangdiagnosztikai eszköz évente több ezer páciens ellátásához nyújt majd segítséget, de emellett a kutatásban és a gyakorlatközpontú oktatásban is fontos szerepet tölt majd be.
 "Örömteli nap, amikor egy ilyen csúcstechnológiát tudunk bevezetni a mindennapi oktató, kutató, gyógyító gyakorlatunkba" - mondta Dr. Merkely Béla a készülék átadása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. A rektor emlékeztetett arra, hogy a hamarosan fennállásának 250 éves jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem célja, hogy a legjobb orvosokat és egészségügyi szakembereket képezze, amihez megfelelő infrastruktúrára és eszközökre, valamint kiváló humánerőforrásra van szükség. A rektor felidézte, hogy az egyetem ambiciózus célja, hogy a 2030-ra a világ legjobb száz egyetem közé kerüljön. A most átadott, csúcsteljesítményű ultrahangeszköz a betegellátás mellett a graduális és a posztgraduális oktatásban is kiemelkedő szerepet kap, valamint a kutatásra és innovációra is hatással lesz. A Sonarmed Kft.-n keresztül a Samsunggal kötött stratégiai megállapodás lehetővé teszi, hogy a Semmelweis Egyetem az itt megszerzett tudás révén hozzájáruljon az ilyen típusú készülékek további fejlesztéséhez – mutatott rá Dr. Merkely Béla.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

"A világújdonságnak számító ultrahangkészüléket a klinikai ellátásban egyrészt a várandósgondozásban, a magzati diagnosztikában, másrészt bizonyos nőgyógyászati kórképek (pl. daganatos betegségek, endometriózis legsúlyosabb esetei) diagnosztikájában használják majd.

Az új eszköz a jelenlegi ultrahangnál is gyorsabb és pontosabb diagnózist ad."

- mondta Dr. Ács Nándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.

Kiemelte, hogy a csúcstechnológia az oktatásban is további minőségi ugrást jelent, évente 400-500, elsősorban ötöd és hatodéves orvostanhallgató gyakorlat-központú oktatását hivatott segíteni. Emellett olyan szintű képalkotást tesz lehetővé, hogy tudományos kutatási projektek alapjául is szolgálhat. A klinikára került készülék nemzetközi szinten az első öt ilyen telepített készülék között van.

Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

A berendezést a Samsung hivatalos magyar képviselete, a Sonarmed Kft. időszakosan megújuló, tartós kihelyezés formájában, ingyenesen biztosítja a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának. Giay László, a Sonarmed Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a Semmelweis Egyetem komoly történelmi hagyományokkal rendelkezik, nívós, elismert szakembergárdával, fejlesztési tervekkel és növekvő létszámú hallgatóval bír, ezért esett az egyetemre a választásuk, mikor partnert kerestek.

A cikk folytatásáért és a teljes galériáért kérjük kattintson: semmelweis.hu.


Szerző: Dobozi Pálma, Haszon-Nagy Zsófia - Semmelweis Egyetem
Borítókép: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom