Hírek

Híreink, akcióink

Ritka kórképek egyike: mitokondriális betegség

Azokat a kórképeket nevezzük ritka betegségeknek, melyek előfordulási gyakorisága 10.000 főre nézve kevesebb, mint 2-5 eset. Ma Magyarországon közel 3500 mitokondriális betegséggel küzdő ember él.

Élen jár az Ortopédiai Klinika a hemofíliás betegek ellátásában

22 éve foglalkoznak hemofíliás, vagyis vérzékeny betegek kezelésével az Ortopédiai Klinikán. Magyarországon itt végzik a legtöbb tervezett mozgásszervi műtétet.

A kóros elhízás gyors sebészeti megoldása

Az elhízás olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékű, hogy az káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségi problémához vezethet.

Legújabb szolgáltatásaink

Örömmel tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Semmelweis Egészségügyi Kft. eddig is széles szolgáltatási palettája további négy sebészeti szolgáltatási területtel bővült.

A nyirokcsomók segíthetik a rákos sejtek vérrendszerbe jutását

A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben - állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

A D-vitamin-hiány következményei

A D-vitamin pótlása rendkívül fontos, mert annak hiányában nemcsak a krónikus betegségek kockázata, hanem a halálozási kockázat is megnő.

10 étel a szívinfarktus és a demencia ellen

Az esszenciális, többszörösen telítetlen zsírsavak, az omega-3 és az omega-6 megfelelő aránya elengedhetetlen a szervezet optimális működéséhez, többek között a szív és az agy teljes védelméhez.

Inszomnia – a leggyakoribb alvászavar

Az emberek több mint 9 százaléka szenved krónikus inszomniában idehaza. Ez azt jelenti, hogy az érintettek legalább három hónapon keresztül többször alszanak rosszul, mint jól, annak ellenére, hogy egyébként lenne lehetőségük aludni.

A betegség, amiről még mindig sok tévhit él

A pikkelysömör a bőr fokozott elszarusodásával járó betegség, amely leggyakrabban 20-30 éves kor körül jelentkezik. A betegséggel kapcsolatban még mindig nagyon sok tévhit él a köztudatban.

Ezek állhatnak a vashiány hátterében

A vashiányos vérszegénység az egyik leggyakoribb betegség a világon. A növekedéssel járó magasabb vasszükséglet miatt sokszor alakul ki gyermekeknél, a felnőttek között pedig a menstruáló vagy szülő nők között fordul elő gyakran.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom