Hírek

Híreink, akcióink

Életmentő tetoválás a cukorbetegeknek

A cukorbetegeknél akár életmentő is lehet az a tetoválás, amit a mostanra országos szintű kezdeményezés keretében ingyenesen készíttethetnek

Meddőséget okozhat a cinkhiány

A cink mint nyomelem elégtelen bevitele csökkenti a teherbe esés esélyeit. A világ népességének legalább 17 százaléka nem jut elég cinkhez a táplálékkal.

A szódabikarbóna segíthet az autoimmun betegségek legyőzésében

A szódabikarbóna vizes oldatának napi fogyasztása csökkentheti az autoimmun betegségeket kísérő gyulladást egy új tanulmány szerint.

Széles profilú, fizetős sebészeti szolgáltatások professzionális szakmai háttérrel

Széles profilú, fizetős sebészeti szolgáltatások az I. Sz. Sebészeti Klinika második emeletén kialakított VIP betegszobákban.

Új struktúrát találtak az emberi dns-ben

Élő sejtekben sohasem látott dns-struktúrát fedeztek fel az emberi genomban, és ezzel sikerült igazolniuk a tudósoknak, hogy a mindenki által jól ismert kettős hélixen kívül másból is áll az összetett genetikai kódunk.

Elindult az allergiaszezon

Míg az elmúlt hetekben főként a mogyoró, a nyír, a kőris, az éger és a tölgy, addig áprilistól júniusig elsősorban a pázsitfüvek és a különböző gabonafélék okozhatnak allergiás tüneteket az arra érzékenyeknek

Sikeres volt az első itthon végzett gyermek tüdőtranszplantáció

Március végén végezték el az első gyermek tüdőátültetést Magyarországon. A 13 éves Máté Dorkának cisztás fibrózis miatt volt szüksége a beavatkozásra, melynek úttörő szerepéről sajtótájékoztató keretein belül számoltak be.

Korszerű gyógyszeres terápiával akár 2-3 hónap alatt gyógyítható a Hepatitis C

Mintegy 70 ezren szenvednek idehaza Hepatitis C-ben, ám az érintettek csaknem fele nem is tudja, hogy fertőzött, miközben másoknak is tovább tudja adni a kórt.

Tippek a lassú anyagcsere elleni küzdelemhez

Sokak életét nehezíti meg a túlzottan lassú emésztés. Ennek oka, hogy a szervezetben nem működnek elég hatékonyan a metabolikus folyamatok.

Világszínvonalú plasztikai sebészeti szolgáltatások a Semmelweis Kft-nél

Örömmel tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Semmelweis Egészségügyi Kft. eddig is széles szolgáltatási palettája plasztikai sebészeti szolgáltatási területtel is bővült.

Első hazai bariátriai kongresszus

Az első hazai, bariátriai rendezvénnyel a szervezők egy olyan folyamatot kívánnak elindítani, mely a bariátriai sebészet bemutatkozásától a nemzeti protokollok megfogalmazásáig átívelően segíti ennek a külön szakterületnek a szélesebb elfogadtatását.

A bariátriai ellátás lehetőségei a Több mint TestŐr című műsorban

Tekintse meg az ügyvezetőnkkel készült riportot a TV2 Több mint TestŐr című műsorában, ahol a bariátriai műtéti eljárásokról, és a kórházi tartózkodásról beszél a Semmelweis klinikán.

Top
Ez a weboldal sütiket használ.
Az európai uniós jogszabályok értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy módosítsa adatvédelmi beállításait!
OKTovább olvasom